تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

حضانت فرزند + شرایط گرفتن حضانت فرزند

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

حضانت فرزند و نگهداری و مراقبت از اطفال و فرزندان از حقوق و تکالیف والدین می باشد بنابراین قرارداد یا وکالت هایی با این موضوع که حق حضانت را از خود سلب و ساقط نمایند یا این حق را به صورت کلی به دیگری واگذار نمایند و مشخص نمودن وجه التزام در صورت تخلف از تعهد،بی اعتبار بوده و نتیجه ای در بر ندارد.

 

از انجايي كه متاسفانه امار طلاق به صورت روز افزون در حالت افزايش است مسئله شرايط گرفتن حضانت فرزندان امروزه بسيار پيش كشيده ميشود.

با توجه به اينكه ميدانيم فقدان يكي از والدين براي كودك چقدر سخت و طاقت فرساست و قرباني اصلي در طلاق و جدايي انها فرزند ميباشد و وي بيشتري اسيب را ميبيند و باعث ميشود پروسه سرپرستي و تربيت كودك بسيار حساس تر شود.

البته قانون گذار سعي دارد قانون را به نحوي تدوين و اصلاح كند كه كودك در كنار مادر بماند بدون اينكه مادر بخواهد براي گرفتن حضانت از تمام حقوق طبيعي خود از جمله مهريه بگذرد.

زيرا كه براي همه ما روشن است كه مادر بهترين پناهگاه براي مشكلات روحي و رواني فرزند ميباشد.

همانطور كه امام خميني بنيان گذار جمهوري اسلامي ميفرمايند كه اگر دوري و جدايي مادر از فرزند موجب عسر حرج مادر يا فرزند شود جايز نيست كه مادر را از فرزند جدا كنيم.

حال با مفهوم حضانت در قانون مدني و خانواده اشنا شويم

طبق ماده ١١٦٨ قانون مدني

در شرايط عادي نگهداري فرزندان به عهده پدر و مادر است.

در قانون مدني قبل

حضانت فرزند پسر تا ٢سالگي و فرزند دختر تا ٧ سالگي به عهده مادر بود اما در ماده اصلاحي جديد تصويب شده در مجمع تشخيص مصلحت نظام مصوب ١٣٨٢ براي مساوات بين پدر و مادر قانوني جديد تصويب شد.

طبق ماده ١١٦٩ قانون مدني

اگر والدين جدا از يكديگر زندگي ميكنند حضانت فرزندان تا ٧سالگي با مادر و بعد از ان با پدر است.

و همچين مطابق با تبصره ماده ١١٦٩

بعد از ٧سالگي اگر اختلافي در باب نگهداري از فرزندان بين والدين رخ دهد تشخيص صلاحيت حضانت فرزند بر عهده دادگاه است

مطابق با ماده ١١٧٢ قانون مدني

هيچيك از والدين در زماني كه حضانت فرزند با اوست نميتواند از سرپرستي ار سرباز زند در صورت امتناع يكي از والدين حاكم بايد به تقاضاي ديگري يا به تقاضاي قيم يا يكي از نزديكان و يا به تقاضاي مدعي العموم نگاهداري از طفل را به هريك از والدين كه حضانت به عهده اوست الزام كند و در صورتي كه الزام ممكن يا موثر نباشد حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شد يا خرج مادر انجام دهد.

و همچنين مطابق ماده ١١٧٣ قانون مدني

هرگاه بر اثر عدم مواظبت يا انحطاط اخلاقي پدر يا مادري كه طفل تحت حضانت اوست صحت جسماني يا تربيت اخلاقي طفل در معرض خطر باشد محكمه ميتواند به تقاضاي نزديكان طفل يا به درخواست رييس حوزه قضايي هر تصميمي كه براي خضانت طفل مقتضي بداند را انجام دهد.

دادگاه صالح براي گرفتن حضانت فرزند

دادگاه صالح براي گرفتن حضانت فرزند دادگاه خانواده ميباشد

اما نكته قابل ذكر اين است كه براي گرفتن حضانت فرزند حتما با يك وكيل خبره مشورت كنيد تا بتواند ادله كافي براي گرفتن حضانت را ارائه دهيد.

براي مشورت در مورد شرايط گرفتن حضانت فرزند موسسه حقوقي تهران وكيل در كنار شما خواهد بود.

پس والدین به صورت مطلق مسئول حفاظت و نگهداری از فرزندان و مسئول اعمال فرزندان خود نیز می باشد و همچنین اگر والدین یا یکی از آنها از مسئولیت خود مبنی بر حفظ و نگهداری در قبال فرزند خود سرباز زند طبق قانون می توان او را اجبار و الزام به انجام تکلیف خود نمود بنابراین حتی دادگاه هم جز در مواردی که قانون مقرر نموده نمی تواند والدین را از این حق حضانت محروم سازد.

سن قانونی حضانت فرزندان

فرزندانی که پدر و مادر آنها جدا از یکدیگر زندگی می کنند،حضانت فرزند دختر و پسر تا سن 7سالگی با مادر می باشد و بعد از آن دختر تا سن 9 سالگی و پسر تا سن 15 سالگی تحت حضانت پدر خود می باشند و بعد از آن از حضانت خارج می شوند.

دادخواست حضانت و دستور موقت

مسئله ی مهمی که باید در خصوص حضانت به آن توجه نمود این است که ممکن است فرزند برای جدایی از مادر یا پدر و پیوستن به والد دیگر جهت حضانت از نظر روحی و روانی آمادگی نداشته باشد و دچار مشکلات جدی گردد یا در بسیاری از موارد با توجه به سن قانونی فرزند که باید تحت حضانت پدر یا مادر باشد نزد والد دیگر زندگی می کند بنابراین در این مواقع که حق قانونی والد جهت حضانت فرزند می باشد باید دادخواست حضانت و دستور موقت فوری جهت ملاقات طفل ارائه نمود تا دادگاه خانواده تصمیم شایسته صادر نماید.

حضانت فرزند | شرایط گرفتن حضانت فرزند

موارد سلب حضانت فرزند از والدین

مطابق قانون حضانت فرزند از حقوق و تکالیف والدین می باشد و والدین نمی توانند این حق را از خود سلب و ساقط نمایند و در مقابل نیز هیچ کسی و حتی دادگاه هم نمی تواند والدین را از این حقشان محروم گرداند اما در موارد خاص و ضروری مصلحت طفل ایجاب می نماید تا سلب حضانت از والدین صورت گیرد.

از مواردی که باعث می شود دادخواست سلب حضانت مطرح گردد این است که مادر یا پدر دچار جنون گردند،جنون اعم از دائمی و ادواری باعث سلب حضانت می شود مگر اینکه استمرار نداشته باشد یا به اندازه ای زودگذر باشد که نتوان به آن شخص دیوانه گفت.همانطور که پیش تر بیان شد شوهر کردن مادر نیز در صورت طلاق باعث واگذاری حضانت فرزند به پدر می شود.همچنین اگر یکی از والدین کافر شود حضانت از او سلب می گردد.

حضانت فرزند

از موارد مهم و اساسی که باید به آن توجه نمود مشکلات روحی و روانی والدین است که می تواند مشکلات و آسیب های روحی و روانی جدی را برای فرزندان ایجاد نماید بنابراین در صورتی که یکی از والدین به صورت قانونی و عرفی و به درستی و به دلایلی چون ابتلاء به بیماری های خاص و مشکلات اخلاقی مانند روابط نامشروع متعدد که برای کودک مضر باشد و خشونت های خارج از حد متعارف مانند تنبیه و شکنجه ی فرزند و مشکلات اعتیاد که سلامت کودک را به خطر می اندازد،نتواند از فرزند خود مراقبت نماید بنابراین باید دادخواست سلب حضانت را مطرح نمود و در دادگاه امور مذکور احراز و ثابت گردد تا بتوان فرزند را به حضانت والد دیگر سپرد تا به درستی از او مراقبت شود.

امتناع از استرداد طفل و عواقب آن

در خیلی از مواقع زوجین برای مقابله با یکدیگر،فرزند را مورد سوء استفاده قرار داده و برای ملاقات یا حضانت به طرف دیگر مسترد نمی کند که در این مواقع طبق قانون اگر حضانت طفل به عهده ی کسی قرار گیرد و یکی از والدین مانع اجرای حکم شود و کودک را به شخص مسئول حضانت آن مسترد نکند یا در مواقع ملاقات فرزند از استرداد طفل امتناع ورزد،در اینگونه موارد شخص متخلف به حبس و در صورت تکرار و در صورتی که حضانت فرزند به عهده ی او باشد به سلب حضانت محکوم می گردد.

مزایای گرفتن وکیل حضانت فرزند

یکی از موارد مهم در حضانت فرزند این است که کسی که حضانت به عهده اوست باید بتواند به بهترین شکل از فرزند مواظبت نماید بنابراین اگر سرپرست دارای مشکلات اخلاقی یا روحی و روانی باشد یا فرزند را مورد آزار و اذیت روحی و جسمی قرار می دهد بنابراین صلاحیت حضانت فرزند را ندارد و باید به طرفیت او دادخواست سلب حضانت فرزند را مطرح نمود اما راههای اثبات این امر کمی دشوار می باشد زیرا شهادت کودک مورد قبول نمی باشد و یا کودک در بسیاری از موارد از ترس و اضطراب حرفی نمی زند بنابراین باید از طرق دیگر که از امور تخصصی برای اثبات سلب حضانت می باشد استفاده نمود.

حضانت فرزند | شرایط گرفتن حضانت فرزند

با توجه به حساس و تخصصی بودن اثبات این امور و با توجه به اینکه مسائل و مصلحت طفل در بین می باشد و باید در نظر داشت تا فرزند کمترین آسیب روحی و جسمی را ببیند بهتر است در این مواقع از وکیل خوب خانواده که تجاربی در خصوص مسایل فرزندان دارد استفاده نمود تا وکیل خانواده بتواند بهترین مشاوره ها را برای حل مشکلاتتان به شما ارایه دهد و دلایل را بتواند به بهترین صورت ارائه دهد.

به طور مثال در مواقعی کسی که حضانت فرزند به عهده اوست دچار اعتیاد زیان آور به مواد مخدر و الکل ، شرب خمر و… می باشد از طریق پزشکی قانونی اثبات می گردد یا در مواردی که کودک مورد آزار و اذیت روحی و جسمی و ضرب و جرح های مکرر قرار می گیرد می توان با درخواست پزشکی قانونی و آثار ضرب و جرح مشکلات را اثبات نمود یا در موارد زیادی دیده می شود از فرزند برای کارهای تکدی گری و فساد و قاچاق مواد سوءاستفاده می گردد که در این موارد باید با شهادت شهود و تحقیق محلی و دلایل دیگر اثبات گردد.

برای ارتباط با وکیل خانواده متخصص به صفحه فوق مراجعه نمایید.

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *