تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

سرقفلی چیست با مثال

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

در این مطلب به موضوع سرقفلی چیست با مثال اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.

 

سرقفلی چیست با مثالسرقفلی چیست با مثال

سرقفلی چیست 

دو قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶ و قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ تابع قواعد و مقررات خاصی است که احاطه و اشراف به آن و آگاهی از رویه مراجع قضایی در رسیدگی به آن مسئله ی بسیار مهمی است که لزوم مشورت با یک وکیل متخصص و مجرب را می طلبد. یکی از مسائل و دعاوی مهم میان موجر و مستاجر در املاک تجاری بحث سرقفلی است.

 اما این مسئله که سرقفلی چیست؟ و تابع چه احکام خاصی می باشد را در ضمن این نوشتار مورد بررسی قرار خواهیم داد. توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که با توجه به پیچیدگی ها و ظرافت های ناظر بر دعوای سرقفلی توصیه می شود در هنگام مواجهه با چالش های حقوقی دعوای سرقفلی با وکیل متخصص و مجرب ملکی موسسه حقوقی تهران وکیل در تماس باشید.

ممکن است در هنگام شنیدن نام سرقفلی در جستجوی این سوال باشید که سرقفلی چیست با مثال در حقیقت بررسی مفهوم سرقفلی در قانون برای ملموس تر شدن نیازمند ارائه ی مثال های عینی است.

برای پاسخ به این سوال که سرقفلی چیست با مثال شاید بهتر باشد که بدانید سرقفلی یک حق مالی مهم است که در ابتدای قرارداد اجاره در املاک تجاری مستاجر باید به مالک بپردازد. برای بررسی این سوال که سرقفلی چیست با مثال می توانید یک مغازه در بهترین نقطه ی تهران را در نظر بگیرید که هم به لحاظ محلی در موقعیت منحصر به فردی است و هم از حیث کیفیت بنا و تجهیزات به کار برده شده در آن. طبیعتا این موقعیت خاص در جلب مشتری اهمیت به سزایی دارد و موجر به دلیل این موقعیت خاص تجاری قائم به ملک که در طی چندین سال طولانی حاصل شده است مستحق مبلغی به عنوان سرقفلی است.

پس از بررسی این سوال که سرقفلی چیست با مثال می توانیم بهتر و دقیق تر مسائل حقوقی و قانونی ناظر بر حق سرقفلی را مورد بررسی قرار دهیم.

مهم ترین مسئله آن است که طبق قانون روابز موجر و مستاجر سال ۷۶ مستاجر نیز تحت شرایط خاصی مستحق دریافت سرقفلی است. در خصوص این سوال که سرقفلی چیست با مثال یک مغازه در بهترین نقطه تهران حق سرقفلی به نحو ملموسی مورد بررسی واقع شد اما مطابق با تبصره ۲ ماده ۶ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ اگر موجر در قرارداد اجاره مبلغی تحت عنوان سرقفلی از مستاجر دریافت کند در زمان تخلیه مستاجر استحقاق دریافت سرقفلی به نرخ روز را خواهد داشت.

همچنین مطابق با ماده ۷ این قانون اگر در عقد اجاره شرط شده باشد که تا زمانی که عین مستاجره در تصرف مستاجر است مالک حق افزایش اجاره بها و تخلیه عین مستاجره را ندارد و تعهد کرده باشد که هر سال عین مستاجره را با آن مبلغ به مستاجر منتقل کند در این حالت مستاجر می تواند از موجر یا مستاجر دیگر مبلغی تحت عنوان سرقفلی برای اسقاط حق خود دریافت کند.‌

سرقفلی چیست با مثالسرقفلی چیست با مثال

همچنین طبق ماده ۹ قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ اگر مستاجر در طول مدت اجاره حق خود از عین مستاجره را به مالک یا مستاجر جدید واگذار نماید می تواند مبلغی تحت عنوان سرقفلی از آنان مطالبه کند.

با توجه به قوانین خاص و رویه پیچیده دادگاه در رسیدگی به دعوای سرقفلی توصیه می شود برای آشنایی بیشتر و دانستن پاسخ این پرسش که سرقفلی چیست با مثال از مشاورین حقوقی متخصص موسسه حقوقی تهران وکیل کمک بخواهید.

سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت به زبان ساده ، حقی است که به مستاجر یک ملک تجاری تعلق میگیرد. و بر خلاف تصور عموم مردم که سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت را یکی میدانند، این دو حق با یکدیگر متفاوت میباشند.

دراین مقاله سعی بر این است که در وهله اول توضیح داده شود که سرقفلی چیست؟ حق کسب و پیشه و تجارت به چه معناست و چه تفاوت ها و شباهت هایی با سرقفلی دارد؟
همچنین سایر موضوعات از جمله :انواع سرقفلی، انتقال سرقفلی و نحوه انتقال سرقفلی ، تخلیه اماکن تجاری دارای حق سرقفلی وقوانین سرقفلی ،…. مورد بررسی گیرد.و در آخر به اهمیت مشورت با وکیل سرقفلی و کمک شایانی که چنین فردی میتواند در دعاوی سرقفلی داشته باشد ،پرداخته میشود. با ما همراه باشید….
حق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی چگونه حقی است؟
سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت حقی است که به مستاجر یک ملک تجاری اعطا شده است و در واقع این حق یکی از تدابیر حمایتی قانون گذار برای مستاجرین املاک تجاری میباشد که مشقت های فراوانی را برای رونق کسب و کار خویش متحمل میشوند.
به بیان ساده تر، ملکی که جهت استفاده تجاری اجاره داده میشود در حالی که هیچ پیشینه تجاری در آن نیست، هنر مستاجر ملک تجاری را میطلبد که چگونه کسب و کار خویش را رونق ببخشد و محصول خود را به دیگر افراد بشناساند.

سرقفلی چیست با مثالسرقفلی چیست با مثال
چرا که فردی که برای نخستین بارملکی را جهت استفاده تجاری اجاره مینماید بایستی مشقت فراوانی را متحمل شود تا محصول و برند وی شناخته شود. دراین راه ممکن است تا مدت ها سود چندانی از تجارت خویش عاید وی نگردد، اما پس از گذر زمان و به ثمر رسیدن تلاش ها و صبر مستاجر در شناساندن محصول و برند تجاری خویش به سایرین، کسب و کار وی رونق خواهد گرفت و مشتریان بی شماری خواهد داشت.

فلذا مستأجر ملک تجاری که پس از تحمل سختی ها و صبر و تلاش، کسب و کار خویش را رونق میبخشد و مکان استیجاری را با برند خود به دیگران می شناساند شایسته این است که حقی از این امر عاید او گردد. از این رو قانون گذار حق سرقفلی را پیشبینی نموده است که در چنین مواقعی به مستأجر ملک تجاری اعطا می گردد. گاهی مستاجرین املاک تجاری از وجود چنین حقی آگاه نیستند و همین عدم آگاهی سبب میگردد که حق خود را مطالبه ننمایند. در حالیکه چنانچه در باب این موضوع با وکیل سرقفلی متخصص در این موضوع مشورت نمایند، میتوانند در صورت محق بودن جهت احقاق حق خویش اقدام نمایند.
تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت
حق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی زمانی معنا می یابد که ملکی تجاری به اجاره داده شود. از این رو در ابتدا لازم است قوانین اجاره مورد بررسی قرار گیرد. اجاره املاک در سه قانون مجزا بیان شده است و حق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی، هرکدام به صورت مجزا در این قوانین مورد بررسی قرار گرفته است.
۱) قانون روابط موجر و مستاجرمصوب سال ۱۳۵۶
۲) قانون روابط موجر و مستاجرمصوب سال۱۳۷۶
۳) قانون مدنی

قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶

قانون گذار در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶، سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت را به یک معنا به کاربرده است. مفهوم اجاره در قانون مزبور تنها به املاک تجاری اختصاص یافته است. قرارداد اجاره در قانون سال ۱۳۵۶ به طور خودکار تمدید می گردد و مالک ملک تجاری مجاز به درخواست تخلیه ملک تجاری ،مگر در موارد خاص با شرایط ویژه نمی باشد.
در این قانون اجاره املاک دارای پایان کار مسکونی (املاک مسکونی) نیز به عنوان ملک تجاری مجاز بود.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت مشاوره حقوقی رایگان در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶

حق کسب و پیشه و تجارت در قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۷۶، تعریف نشده است و تنها از سرقفلی در این قانون نام برده شده است. قانون مزبور خلاف قوانین موجر و مستأجر مصوب ۱۳۵۶ که تنها به اجاره املاک تجاری اختصاص داشت، اجاره املاک تجاری و مسکونی هردو را شامل می شود. نکته قابل توجه دیگری که وجه افتراق قانون موجر و مستاجر سال ۵۶ و ۷۶ می باشد این است که در قانون موجر و مستأجر سال ۱۳۷۶ اجاره ملک مسکونی به عنوان ملک تجاری امکان پذیر نمی باشد. بدین معنا که ملک مسکونی را نمی توان جهت استفاده تجاری اجاره داد. در قانون مزبور عقد اجاره پس از انقضا مدت منقضی می گردد و مالک ملک تجاری پس از انقضای مدت اجاره میتواند درخواست تخلیه ملک تجاری را بنماید.

سرقفلی چیست با مثالسرقفلی چیست با مثال

روابط موجر و مستأجر در قانون مدنی

قانون مدنی مواد ۴۶۶ تا ۵۱۷ این قانون را به بحث اجاره و روابط موجر و مستاجر اختصاص داده است. قوانین روابط موجر و مستاجر سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ بیان گردید و وجوه افتراق و اشتراک آنها ذکر شد

در اجاره املاک تجاری به کدام قانون بایستی رجوع نمود؟

اولین قانون در باب اجاره املاک تجاری قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ بود که قرارداد های املاک تجاری از قانون مزبور تبعیت می نمود. اما  قانون گذار، قانون دیگری در سال ۱۳۷۶ تصویب کرد. که البته بر خلاف تصور عموم، قانون سال ۵۶ را نسخ ننموده است و هر دو قانون در حال حاضر ،در موارد خاص خود کاربرد دارند.

بدین صورت که چنانچه قرارداد اجاره پیش از سال ۱۳۷۶ منعقد شده باشد، تابع قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۵۶ می باشد و از قوانین آن پیروی می نماید. اما در صورتیکه قرارداد اجاره ملک تجاری پس از تصویب قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ انعقاد یافته باشد، بدیهی است که از قانون سال ۷۶ تبعیت می نماید.

معمولا تسلط  و اشراف کامل بر هریک از قوانین فوق الذکر، جز از یک وکیل سرقفلی متخصص که سالهای متمادی در این زمینه فعالیت داشته است، ساخته نیست. وکیل سرقفلی فردی است که ضمن دارا بودن دانش حقوقی کافی و تسلط بر قوانین متفرقه با روند رسیدگی نیز آشناست و می تواند رسیدن به نتیجه مطلوب را سهولت ببخشد.

در مطالبه حق سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت کدام یک از قوانین سال های ۵۶ و ۷۶ کاربرد دارد؟

سرقفلی چیست با مثالسرقفلی چیست با مثال

به دلیل پیچیدگی نسبی بحث مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت  و قوانین متفات موجود در این موضوع، بهتر است این  بحث در قالب مثال توضیح داده شود. تصور کنید شما مغازه ای را پیش از تصویب قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ اجاره نموده اید. در این صورت، قرارداد اجاره شما از قانون سال ۵۶ تبعیت می نماید.

در این قانون با انعقاد عقد اجاره، هر ساله قرارداد شما به صورت خودکار تمدید می گردد و شما دارای حق سرقفلی و کسب و پیشه و تجارت در ملک مزبور می گردید و سرقفلی مغازه به شما تعلق می گیرد و مالک مگر در شرایط خاص نمی تواند از شما درخواست تخلیه نماید. البته ناگفته نماند که در شرایطی خاص، قانون گذار اجازه تخلیه را به مالک ملک تجاری داده است.

اما در این مواقع نیز چنانچه شما تخطی نکرده باشید در صورتی که درخواست تخلیه نماید باید به شما مبلغی تحت عنوان سرقفلی مغازه پرداخت نماید تا حق شما که سالهای متمادی تلاش جهت رونق کسب و کار خویش کرده اید پایمال نشود. بدیهی است که در اینجا پرداخت این حق تدبیری حمایتی از طرف قانون گذار برای مستاجرین املاک تجاری است تا مالکین به سهولت نتوانند در خواست تحلیه نمایند و حق مستاجر را زایل کنند.

اما چنانچه شما پس از تصویب قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ اقدام به انعقاد عقد اجاره ملک تجاری نموده اید، قرارداد شما از همین قانون سال ۱۳۷۶ تبعیت می نماید که در این قانون حق کسب و پیشه و تجارت نیامده است و تنها از سرقفلی نام برده شده است. در این قانون پس از اتمام مدت عقد اجاره،عقد مزبور منقضی میگردد و چنانچه  در زمان اجاره شما حق سرقفلی به مالک پرداخت نکرده باشید، پس از انقضای مدت اجاره حق درخواست مبلغی تحت این عنوان از مالک را نخواهید داشت. حتی اگر چندین سال متمادی قرارداد را تمدید نموده باشید.

سرقفلی چیست با مثالسرقفلی چیست با مثال

چرا به وکیل سرقفلی در دعاوی سرقفلی نیاز است

اگرچه تصور عموم مردم بر این است که یک وکیل بایستی  در همه زمینه ها مسلط باشد اما لازم به ذکر است که به جهت گستردگی علم حقوق  تسلط بر تمام زوایای حقوقی تقریبا غیر ممکن است. طرح دعاوی سرقفلی نیز جز همین دعاوی است که نیازمند تسلط بر قوانین  متعدد است که از جمله: قوانین روابط موجر و مستاجر مصوب سال های ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶، قوانین مالیاتی و صنفی، آیین نامه ها، ماده واحده ها، رویه های قضایی و … می باشد. اشراف بر این قوانین به جهت تخصصی بودن موضوعات جز از وکیل سرقفلی متخصص در این زمینه ساخته نیست.

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *